Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ 10.000.000 ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ...


Μερικούς αιώνες πριν η διακυβέρνηση μιας χώρας δεν γινόταν από τους βασιλείς αλλά από τις αυλές τους...Στην σημερινή εποχή το ρόλο του βασιλιά έχει πάρει ένας πρωθυπουργός και το ρόλο της αυλής έχουν πάρει τα Μ.Μ.Ε. Η <<ενημέρωση>> έχει καταλάβει τα ηνία της χώρας και λειτουργεί με νοοτροπία δικτάτορα στον τόπο.Ο ρόλος της κάθε κυβέρνησης είναι καθαρά διακοσμητικός,κυβερνιέται και δεν κυβερνάει. H δημοκρατία έχει χάσει την χάρη της και δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην έννοια δήμος-κράτος.Τις αποφάσεις έχει πάψει να τις παίρνει ο δήμος και το αντιπροσωπευτικό μας σύστημα αυταπατάται.Ζούμε στην εποχή της καθοδήγησης και την θέση της δημοκρατίας έχει πάρει η λεγόμενη ΤΗΛΕΟΚΡΑΤΙΑ.

Τρομοκρατεί και δεν τρομοκρατείται,βρισκόμαστε στη χειρότερη εποχή διακυβέρνησης,το κουτί αποφασίζει και το κουτί διατάσσει.Καθοδηγεί τον τρόπο ζωής του απλού Έλληνα πολίτη με διαφημίσεις,τρομοκρατεί το αγοραστικό κοινό μέσα από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων,επιτίθεται,χυδαιολογεί,δικάζει και βάζει τον θεατή της να<< διασκεδάσει>> όπως αυτή προβλέπει!

Τι σημασία έχει αν ο Καραμανλής είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός,τι σημασία έχει αν ο Ρεχάγκελ κατέκτησε το ευρωπαϊκό και οι πιτσιρικάδες διαδηλώνουν,το κουτί αποφασίζει και δεν ανέχεται κριτική και αμφισβήτηση από κανέναν. Σε εξυψώνει την μία και σε αποκαλεί Μεσσία και λίγες ώρες αργότερα σε αντιμετωπίζει σαν λεπρό που πρέπει να τον απομακρύνει το κοινωνικό σύνολο,ποτέ αυτή!

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ στους Έλληνες...ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ στην Ελλάδα...επιτέλους Α Π Ε Ξ Α Ρ Τ Η Σ Η!


2 σχόλια:

  1. Το κακό είναι πως μπήκαμε από μόνοι μας σ'αυτό τον φαύλο κύκλο πως περιγράφεις. Από την μεταπολίτευση και μετά, μάλλον η πολλή ελευθερία μας μέθυσε ή μας τρόμαξε και ψάξαμε να βρούμε τον καλύτερο και πιο "εξευγενισμένο" τρόπο να υποδουλώσουμε τους εαυτούς μας.
    Άντε να δούμε πώς θα ξεμπερδέψουμε τώρα!?
    Kisses

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν κλείνει η TV αρχίζει η ζωή... θα το εχεις διαβασει σε κανεναν τοιχο αυτο φανταζομαι.

    ΠΑντως δεν ειναι η τηλεοραση που κυβερνα. Δεν μας εκανε αυτη απαθεις, αδιαφορους για την πολιτικη, ωχ αδερφιστες, ατομικιστες. Η τηλεοραση ειναι απλως η βιτρινα ολων αυτων. ΚΑι δεν θα μπορουσε να ειναι και τιποτα παραπανω. Συμπτωμα είναι, όχι αιτία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή