Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Ο λύκος κι αν εγέρασε....

Σαν παραμύθι για παιδιά ενός κατώτερου κόσμου τείνουν να εξελιχθούν οι εκλογές στις 6 Μαΐου 2012...
Ένα παραμύθι που έχει στις φανταχτερές ζωγραφισμένες σελίδες του, ήρωες τους κακούς των παιδικών ιστοριών.
Πρωταγωνιστής του παραμυθιού αυτήν την φορά είναι ο κακός ο λύκος όπου τον υποδύονται τρεις διαφορετικοί αλλά συνάμα και ομοιογενείς χαρακτήρες.Ο λύκος κι αν εγέρασε και άσπρισε το μαλλί του, μήτε την γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του. Μετά από 38 χρόνια από την εγκαθίδρυση της ς δημοκρατίας, ήρθε η ιστορία να αποκρυπτογραφήσει τους εθνικούς μας σωτήρες. Ο λύκος και τα 7 κατσικάκια,ο λύκος και τα 3 γουρουνάκια και ο λύκος και η κοκκινοσκουφίτσα, δεν είναι άλλοι παρά οι σκαναρισμένοι χαρακτήρες των μεγάλων ηγετών της εκλογικής αναμέτρησης της 6ης Μαΐου. Ο λύκος είναι αυτός που με τεχνάσματα και μεταμφιέσεις, προσπαθεί να παραπλανήσει τους αθώους και που δυστυχώς πρωταγωνιστεί υπογράφοντας το παραμύθι.
Κάθε μία ιστορία ή γεγονός που επαναλαμβάνεται με τους ίδιους χαρακτήρες ή απογόνους τους,παύει να είναι ιστορία αλλά παραμύθι και μυθιστόρημα που οι λύκοι πρωταγωνιστούν και ο λαός αφηγείται, μη θέλοντας να καταλάβει πως πρόκειται για παραμύθια θερινής νυκτός, όπως του έμαθε το στενό του οικογενειακό περιβάλλον.
Μεγαλώσαμε με παραμύθια και δεν λέμε να βγάλουμε από την καθημερινή μας εμφάνιση, την πράσινη, την γαλάζια και την κόκκινη γούνα του λύκου.
Μας αρέσουν τα παραμύθια γιατί διώχνουν τις ευθύνες από πάνω μας. Δεν φταίει αυτός που γράφει το παραμύθι αλλά αυτός που το μεταδίδει, διαβάζοντας το από γενιά σε γενιά. Και η σοφή λαϊκή ρήση που θέλει τον λύκο ασπρομάλλη και ισχυρογνώμων είναι γραμμένη από τον λαό μας για τον λαό μας.
Το παραμύθι τέλειωσε
κι αρχίζει η ζωή.
Αχ να ταν η αλήθεια σου
σαν ψέμα αληθινή.
Τι να την κάνω τη ζωή μου
στο παραμύθι θα τη ρίξω να πνιγεί.
Να παραμυθιαστεί η ψυχή μου,
να σε πιστέψει πάλι από την αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου