Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Οι τελευταίες μέρες μιας δημοκρατίας...



Μια Ελλάδα στο μηδέν ή μια Ελλάδα του μηδέν....;
Μια Ελλάδα που έχασε τα δυο πόδια της στα κρυοπαγήματα του έπους της ευρωπαϊκής οικονομικής κοινότητας;
Το έπος ξεκίνησε με απώτερο σκοπό να αλλάξει ο μανωλιος και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς που λέει και η λαϊκή ρήση, με σύνθημα εκείνη την εποχή το '' ζεις στην Ευρώπη, μάθε για την Ευρώπη".
Όσο και να προσπαθήσαμε να εφαρμόσουμε στρατηγικές του παρελθόντος και πιο συγκεκριμένα να μιμηθούμε τους αρχαίους μας προγόνους δυστυχώς δεν τα πολύ καταφέραμε! Στρατηγικές χωρίς στρατηγούς παύουν να είναι στρατηγικές και καταλήγουν να είναι σχέδια χωρίς τρόπο υλοποίησης ή με λάθος τρόπο...Ζήσαμε μια σύγχρονη Ιλιάδα, μια διασκευή χωρίς Οδυσσέα! Ο δούρειος ίππος φτιάχθηκε δυο φορές και πέτυχε και τις δυο, μια για την είσοδο στην κοινότητα και μια στην ένταξη στη νομισματική κοινότητα. Στην πρώτη βγήκε αποτελεσματικός και πετύχαμε το στόχο μας εύκολα, με τα επινίκια να διαρκούν 10 χρόνια κρασο κατάνυξις και κατασπατάλησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Δυστυχώς όμως το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού και στην δεύτερη απόπειρα, εδώ είναι και που φωτογραφίζεται η στρατηγική χωρίς Οδυσσέα, ο δούρειος ίππος μας μπορεί να ξεγέλασε την ευρωζώνη δεν είχε όμως την ίδια άνθηση βιοτικού επιπέδου που είχαμε στην πρώτη εκτέλεση. Τα πράγματα άλλαξαν και η Νίκη έμελλε να φέρει με αντίστροφη μέτρηση τον βιοτικό Αρμαγεδδών.
Βασισμένο το πολιτικό μας σύστημα σε τρεις οικογένειες δηλώνει σήμερα την ολική κατάρρευση του. Μια οικογένεια που είχε πρωταρχικό στόχο την ένταξη μας στην Ευρώπη, έφτασε στο σημείο να συγκαλύπτει οικονομικά στοιχεία και να απέχει από διαρθρωτικές αλλαγές του κράτους μέσα από την Ευρώπη, με αποτέλεσμα την ολική σήψη του έθνους. Η επόμενη οικογένεια δήλωνε πως η Ευρώπη δεν είναι αυτό που χρειάζεται η χώρα και πως όταν αναλάβει την εξουσία θα απομακρυνθεί από την ένωση, φυσικά και αυτό επιτευχθεί έστω και με καθυστέρηση τριάντα ετών, στρατηγική που πήγε από τον πατέρα στον γιο. Και μια ακόμα οικογένεια που είχε ως ρόλο την οριστική εξαφάνιση του έθνους ανοίγοντας σύνορα στους μετανάστες και δηλώνοντας πως το θέμα Μακεδονία είναι ένα ζήτημα που θα πάψει να μας απασχολεί σε βάθος χρόνου.
Δυστυχώς όλα αυτά γίνανε και κανένας από τους ατάκτους στρατηγούς δεν υπολόγισε την βάση, κανένας δεν επιλήφθηκε των παρενεργειών των ενέσεων ανόδου βιοτικού επιπέδου των πειραματόζωων. Πότισαν με τζιπ και σπορ αυτοκίνητα την ψυχολογία τους, τάισαν με ευρωπαϊκά κονδύλια και δάνεια, χωρίς όπως πάντα έλεγχο και διασκέδασαν με πανευρωπαϊκές επιτυχίες και Ολυμπιακούς αγώνες χωρίς αντίκρυσμα. Όλα είχαν τον σκοπό τους χωρίς να υπάρχει κάποιος να παρακολουθεί τυχόν επιπτώσεις και παρενέργειες στα πειραματόζωα. Φτάσαμε λοιπόν οι μισοί ενήλικες ψηφοφόροι να παραιτούνται από το εκλογικό τους δικαίωμα και να βυθό ζουν την ψυχολογία τους στην χρόνια κατάθλιψη με την αποχώρηση του απυρόβλητου Καραμανλή το 2009. Και να εξευτελίζεται η ψυχολογία των άλλων μισθών στα δυο χρόνια ακυβερνησία και παραχώρησης της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.
Μπορεί να χρειάστηκαν όπως προαναφέραμε τριάντα χρόνια άλλα τα τελευταία πέντε αποδείχθηκαν αποτελεσματικά στον πρωταρχικό στόχο. Ένας ανιψιός και ένας γιος τα κατάφεραν όπως κανείς άλλος, είχαν τις βάσεις από το παρελθόν και τα κατάφεραν να απαξιώσουν και να καταργήσουν το πολιτικό μας σύστημα. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΈΛΟΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου